Оголошення [ нерухомість | будівництво ]
[ всього: 1512, за 3 дні: +0, актуальні: 0 ]
Блокнот: []

Новини

Інформери



РЕКЛАМА



 
Всі Новини |  новини порталу |  новини будівельної галузі |  новини Рівного |  різні новини |  нерухомість |  офіційно від управлінь та відділів | 

Як у Мінрегіонбуді роблять мільйони на програмі доступного житла

24.02.2010
Для багатьох пройдисвітів у владі з кризою з'явилися і можливості додати до своїх статків ще кілька мільйонів. І однією з таких можливостей стала програма державної підтримки та забезпечення громадян доступним житлом. Для чиновників Мінрегіонбуду вона перетворилася на програму багатомільйонного особистого збагачення. Протягом другого півріччя 2008 року - 2009 року була створена схема, якою успішно користуються заступники Міністра Беркута А.В. і Ісаєнко Д.В.

Вказана вище програма спрямована на фінансування будівництва та подальший викуп недобудованого житла готовністю більше 70%. Кошти, передбачені державою на реалізацію цієї ідеї, складають понад один мільярд гривень. Однак Беркута і Ісаєнко придумали "ідеальну" корупційну схему з присвоєння більш 600 000 000 грн. із зазначених коштів за допомогою самих забудовників (будівельних компаній).

Так, заступник Міністра Ісаєнко Д.В. спільно зі своїм помічником - начальником управління розробки та реалізації державних житлових програм Непомнящим А.М. (у творчому союзі з яким свого часу була неабияк спустошена скарбниця Міністерства оборони України) створили найтонший і геніальний, як все просте, механізм присвоєння колосальних обсягів бюджетних коштів.

Простота і дієвість механізму полягає у використанні зазначеними посадовими особами Мінрегіонбуду України кризової ситуації, в якій опинилася більшість будівельних компаній країни. Багато хто з них постраждали від фінансового обвалу ринку первинного житла і відсутності належних фінансових можливостей для закінчення будівництва розпочатих об'єктів.

У зазначених умовах Ісаєнко Д.В. вирішив «грамотно» використовувати положення Закону України «Про запобігання впливу фінансової кризи на розвиток будівельної галузі», а також Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання іпотечного кредитування». Нормами цих правових актів передбачена можливість викупу державою об'єктів будівництва у фінансово неспроможних забудовників, а також їх державного фінансування. На правах заступника керівника Мінрегіонбуду України Ісаєнко отримав дозвіл на розробку правил цього самого викупу та цього самого фінансування.

А далі!?
За лічені тижні під керівництвом неперевершених майстрів жанру фінансової афери Ісаєнко Д.В. і Беркути А.В. в руках пана Непомнящего А.В. з'являється той самий механізм на порівняно законному (узаконеному) присвоєнні бюджетних коштів. А саме - Положення про проведення конкурсу з елементами аукціону з відбору забудовників для надання державної підтримки на добудову об'єктів незавершеного житлового будівництва (затверджене, до речі, спільним наказом Мінрегіонбуду, Мінфіну, Мінекономіки України від 16.03.2009 року № 105/416/219), яке за своїми зовнішніми ознаками ідеально кореспондується з вищевказаними нормативними актами.

Але це тільки зовні, так би мовити, для обивателя! Адже відомо - диявол ховається в деталях. А саме!

При детальному розгляді помітно, що вказане Положення виписано таким чином, що забудовнику дістатися до можливості фінансування з бюджету або викупу саме його об'єкта незавершеного будівництва (а тим більше 70% готовності), минаючи суворе «государове око» панів Непомнящего А.М., Ісаєнко Д.В. і Беркути А.В. - Просто неможливо.

При цьому, участь у відборі компетентних і кваліфікованих фахівців органів Держархбудконтролю і Укрдержбудекспертизи, з відомих причин, авторам Положення здалося просто неправильним і зачіпає конституційні права забудовників.

У наявності включення «людського фактора» вузького кола осіб Міністерства з визначення «гідних» будівельних компаній для участі у самому конкурсі на можливість вищезгаданого державного фінансування. Застосування цього фільтра виключає саму можливість потрапляння «неблагонадійних» до числа тих, хто виграв забудовників.

Вже такий «попередній» механізм відбору учасників подальшого конкурсу, за найскромнішими підрахунками, приніс його ініціаторам більше 10 000 000 грн.
Слід відзначити наявність достовірної інформації про проведені органами СБУ та прокуратури перевірки, за результатами яких більше половини об'єктів, нібито мають рівень готовності будівництва більш 70% і успішно пройшли відбір спеціальної комісії Мінрегіонбуду - по факту не досягли рівня готовності навіть на 20%.
Але найцікавіше далі!
Регіони

Вартість 1 кв. м загальної площі квартир будинку (з ПДВ ), грн.

За Положенням Кабінету Міністрів

Вартість 1 кв. м загальної площі квартир будинку (з ПДВ ), грн.

Початкова пропозиція аукціону

м. Київ4821 грн.8000 грн.
Київська область4154 грн.7500 грн.
м. Севастопіль4614 грн.6000 грн.
Обласні центри3863 грн.6000 грн.

Зазначені в правій колонці таблиці розцінки затвердив ні хто інший, як сам заступник Міністра Ісаєнко Д.В., які, як він висловився в одному з інтерв'ю - «узяв з голови »!!!, але не просто так, а «з огляду на сучасну економічну кон'юнктуру на ринку житла! »
Щоправда, пан заступник Міністра забув згадати, що сучасна кон'юнктура на ринку житла - це не що інше, як перманентне сповзання цін вниз (нікому не треба пояснювати прописні істини: фінансова криза -> зниження купівельної спроможності - падіння рівня продажів - падіння ціни). А в результаті, по регіонах вимальовується зовсім інша цифра: 1,5 - 2 тис. грн. за кв.м. недобудованого житла!

Виходить, що забудовники в ситуації, коли недобудовані квартири просто «зависають» на ринку житла мертвим вантажем і ставлять під загрозу саме існування підприємств, готові продавати за мінімальною ціною. Як то кажуть: «не до жиру, бути б живим»!

Таким чином, з виділених державним бюджетом грошей платників податків на фінансування завершення будівництва об'єктів житлового фонду з 70% готовності, «зайвими» (за самими приблизними підрахунками) є як мінімум від 4000 грн. до 6000 грн.з кожного квадратного метра такого будівництва.

Тобто, більше 600 000 000 грн. із виділеного державою 1000 000 000 грн. кудись поділися ...
Можливо, вони пішли на соціальне і матеріально-технічний розвиток згаданих будівельних компаній? Ні.

Ці кошти дісталися трудівникам з Мінрегіонбуду, який вміє формувати концепції розподілу матеріальних благ, за якими кожен отримує своє.

І жоден із забудовників, які повернули ту або іншу частину «відкату» своїм міністерським благодійникам, не скаже ні одного поганого слова на їх адресу за можливість отримати хоч мінімальну частину фінансової допомоги від держави.
Саме такий тонкий психологічний розрахунок керівників Мінрегіонбуду України Ісаєнко Д.В., Беркути А.В. і Непомнящего А.М. робить їх невразливими перед правоохоронними органами держави.

При цьому всі подібні численні схеми (а можу запевнити, цього панства їх багато) оплачують платники податків - тобто ми з вами!



до новин.

ВЛАСНИКИ - додавайте оголошення без реєстрації. Подати безкоштовне оголошення

Додати підприємство в каталог фірм та організацій

 
  • Вікна та двері для Вашого дому
  • Будівництво та проектування на Рівненщині

  • через 7 днів можете знову підняти оголошення на позицію вверх!
  • Потрібні будівельні матеріали?))

Пошук оголошення по ID:

 

Карта Рівного

 
 


Розробка та підтримка
 
dom.rv.ua не несе відповідальності за зміст інформації, що розміщується користувачами ресурсу.
Використання інформаці даного ресурсу дозволяється з обовязковим посиланням на http://dom.rv.ua.